torsdag 26 mars 2009

Design Patterns & Arkitektur

Vi är har nu avklarat halva Sprint 1. Det flyter på bra, och tanken var att skrivarintegreringen skulle kunna börja på fredag. Det är tveksamt om det kommer hinnas med innan måndag dock, men ingen panik. Anledningen är att systemets arkitektur måste stramas till. Koden skulle må bra av en refaktorering innan den blir för rörig.

Vi har lyft frågan med Peter på Sigma som ska se till att vi kan få träffa en av deras arkitekter någon gång nästa vecka. Ska bli intressant. Möte ska även bokas med Fredrik Karlsson i samma syfte. Det känns som den del vi saknar mest kunskaper om. Design patterns och kodstrukturering är inte helt enkelt. Särskilt inte när den finns ett stort antal filosofier som förespråkar olika typer av lösningar.

Vårt problem är att vi måste göra vår design tydligare i implementationen. Den plan vi jobbar med nu känns bra i teorin, men att omsätta den i praktisk kod som någon sedan ska kunna ta över och arbeta med är inte helt trivialt. Skönt då att Sigma är angelägna om att vara oss behjälpliga och låter oss lära "on the job".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar