fredag 13 mars 2009

Fredag den 13:de

Idag är det fredag den 13:de! Inget förskräckligt har dock hänt, som tur va! (förutom att henric har fått kokos i tänderna)

I tisdags var det lektionsdax med klassen. Alla höll i en egen liten lektion och berättade om sin fördjupning. Allas föreläsningar var riktigt intressanta!
Tyckte även det gick bra med vår föreläsning. =)

I onsdags var vi back to Sigma, efter 3 veckors uppehåll. Kändes på nått vis konstigt, svårt att komma in i arbetet igen direkt, men ändå väldigt bekant.
Vi har gjort User stories, det blev 10 stycken. De har tilldelats olika story points, dvs tid varje story kommer ta, och prioritering. Prioriteringen togs fram tillsammans med Joakim.

Vi har haft ett möte med Maria, där vi gick igenom vår projektspec. Hon hjälpte till med förslag på formulering och liknande. Vi fixade till dokumentet och fick det godkännt av henne.
Vi hade även ett möte med Benny idag, då vi frågade lite om databaslösning och problem vi haft.
Vi har även haft kontakt med Joakim och disskuterat databaser och annan teknisk och designlösning.

Vi har börjat skissa och skapa gränssnitt. Vi har gjort två olika gränssnitt för Besökaren. Ett gränssnitt visar ett formulär där man fyller i sina uppgifter, som sedan när man tryckt på Klar skrivs in i db och syns i en lista där man sedan kan välja att skriva ut sig.



Den andra besöksgränssnittet är en Grid där datat i databasen visas. Där kan besökarna skriva in sig själva direkt i databasen, editera och logga ut.



En skiss på admingränssnittet har även gjorts. Den kommer dock att redigeras och tänkas till på mer innan den blir klar. Denna är bara ett exempel på hur det kan se ut:



På måndag börjar vår första Scrum- sprint. Då ska vi ta tag i den första Storyn, som vi valt med Maria. Peter är även tillbaka nästa vecka och kommer förhoppningsvis kunna beställa en skrivare m.tb.

Resten av dagen ska vi försöka trixa lite med databaskoppling och AD.
Sedan är vi förtjänta av en härlig helg!
Trevlig helg till er alla!

//Sara & Henric

1 kommentar: